• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.10.2019

Una llar d’infants i adolescents i un servei de centre ocupacional, el nou projecte que engegarem a Sant Fruitós

Turó Pinet 4

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat al ple per cedir a AMPANS uns terrenys al costat de l'escola Paidos i cedir també l'ús del Teatre Casal Cultural i de les aules de l'escola de música

AMPANS preveu fer una llar d'infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport a Sant Fruitós, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament per 90 anys, ubicats al costat de l'escola Paidos. Es tracta d'uns terrenys municipals d'uns 8.000 metres quadrats i que en una primera fase s'hi posarà en marxa un servei d'acolliment amb 30 places. El projecte incorpora també 4 aules a la pròpia llar per atendre els infants i joves, quan la seva situació personal ho requereixi.

La construcció d'aquesta llar és una necessitat davant la demanda creixent que hi ha per atendre persones amb discapacitat intel·lectual en els seus diferents graus, la qual cosa sovint requereix d'atencions més específiques i, per tant, de més residències per poder-los atendre. La voluntat és anar implementant aquest servei, de moment només a menors, i més endavant també a adults.

Per altra banda l'Ajuntament de Sant Fruitós també ha cedit a AMPANS l'ús del Teatre Casal Cultural i les aules de l'escola de música. Es tracta d'un projecte de servei ocupacional diürn per a 24 persones adultes amb discapacitat intel·lectual i un projecte d'inserció laboral que donarà atenció preferiblement a les persones residents al municipi i área de proximitat de la població de Sant Fruitós de Bages, amb discapacitat intel·lectual.

El servei es donarà a l'escola de música, que durant el dia no té activitat i d'aquesta manera s'aprofitarà un recurs comunitari, un bon exemple de col·laboració pública amb una entitat social. El projecte també preveu donar feina a 4 persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, mitjançant la gestió del bar-cafeteria del Teatre Casal Cultural, feines de consergeria del mateix teatre i de l'escola de música, i el manteniment i neteja d'aquests espais.

1 Comentaris

0BhitgQHmp 24.10.2019

LvN5jM382

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.