• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.10.2019

Un grup d’AMPANS vola a Mallorca amb el programa IncludNet

INCLUDNET MALLORCA2-edit

El Jordi, la Laura i la Nira, usuaris d'AMPANS, van viatjar a Mallorca acompanyats de dues professionals de la casa amb l'objectiu de participar en una jornada, organitzada des del projecte IncludNet, on es van intercanviar coneixements i bones pràctiques entre els assistents de diferents països europeus.

IncludNet és un programa d'abast europeu que neix de la mà d'ARFIE (Association for Research and Training on Integration in Europe) per fomentar l'emprenedoria inclusiva. Té com a objectiu la inclusió social i laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i, per primera vegada, ha desenvolupat una formació sobre emprenedoria adaptada a aquests joves, oferint-los una xarxa de suport d'empreses que els proporcionaran un servei de coaching i de mentoria.

El Jordi ens ha explicat la seva experiència en aquesta primera trobada a Mallorca:

El dilluns dia 23 al migdia vàrem sortir de Manresa direcció a l'aeroport del Prat per agafar l'avió, destí a Mallorca. Un cop a l'aeroport vàrem dinar i a la tarda vàrem pujar a l'avió direcció a Palma de Mallorca. Un cop arribats a Mallorca vam agafar el bus que ens va deixar just davant de l'hotel Amic Gala, després vàrem anar a donar una volta per la platja i al vespre ens vàrem trobar amb els companys del projecte i ens vam ajuntar tots per sopar.
Una de les anècdotes va ser a l'avió per la por que em feia després d'uns anys sense anar-hi, vàrem riure molt.

Dimarts, un cop esmorzats, ens vam desplaçar amb taxi fins al centre Esment on ens van acollir molt bé i es va fer una xerrada de cada centre. La Nira va parlar en representació de nosaltres on va explicar el power point va ser tot un èxit i ens van aplaudir molt. A mig matí ens van fer una visita guiada per al centre i vàrem poder contemplar alguns espais com un hort, el menjador, el futur restaurant que construiran, el servei de tallers i el menjador on ens van obsequiar amb un bon dinar. La tarda la vàrem tenir lliure per donar un tomb per Palma de Mallorca i al vespre ens vàrem tornar a trobar per anar a sopar tots junts, vàrem poder tastar la típica sobrassada de Mallorca; estava bona!!!

El dimecres, últim dia del viatge, vàrem anar a l'escola professional d'Esment on vàrem fer una classe per parlar de projectes d'emprenedoria i un cop finalitzada la sessió ens van ensenyar el restaurant i la resta d'instal·lacions de l'escola. Ja al migdia vam dinar de nou tots plegats i de postres ens van portar la típica ensaïmada de Mallorca. A la tarda vam agafar el taxi direcció a l'aeroport per tornar de nou a Manresa. Com a record de Mallorca ens vàrem comprar l'ensaïmada.
Vaig anar molt ben acompanyat amb les dues monitores Marina González i Marta Milian i les companyes Nira Sunder i Laura Estrada.

Ha estat una gran experiència aquest viatge! L'hem gaudit molt!!!

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.