• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

03.06.2019

AMPANS converteix una antiga nau industrial en un taller d’art on les persones amb discapacitat intel·lectual exploren la seva creativitat

Inauguració LArt de viure 1

L'obertura d'aquest centre ocupacional forma part del nou model impulsat per l'entitat, que acosta aquest servei als municipis per reforçar la inclusió social

AMPANS ha inaugurat aquesta tarda 'L'Art de Viure', el nou servei de Centre Ocupacional a Manresa. L'antiga Industrial Elèctrica Manresana, al carrer Bernat Cabrera, ara és un taller d'art i d'expressió plàstica on hi participen persones amb discapacitat intel·lectual i amb interès i habilitats artístiques que desenvolupen el seu talent i creativitat. El nou equipament té el suport de la Fundación ONCE. 

El centre té 80 places de servei ocupacional, adreçat a persones majors d'edat, amb discapacitat intel·lectual, i 31 de servei Prelaboral, que atén a persones amb malaltia mental. El servei de Centre Ocupacional té per objectiu acompanyar i donar suport a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual a potenciar i mantenir les seves capacitats, vetllar per la seva màxima autonomia personal i social, i fomentar la inclusió a la societat.

La inauguració d'aquest espai forma part del nou model ocupacional impulsat per AMPANS, que pretén acostar els centres ocupacionals als municipis per facilitar els vincles de les persones usuàries amb els veïns i en el propi municipi on viuen. En aquesta línia AMPANS va obrir l'any 2017 un centre ocupacional a Sallent i un a Sant Joan de Vilatorrada, i té previst obrir-ne properament a Sant Fruitós de Bages i Sant Vicenç de Castellet.

La inauguració ha comptat amb el President d'AMPANS, Sebastià Catllà, la responsable del Servei Ocupacional d'AMPANS, Cristina Llohis, així com famílies, persones usuàries i professionals de l'entitat. També hi han participat la regidora, en funcions, dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolaria, i veïns del barri. El president de l'associació de veïns de la carretera Santpedor, Carles Boix, ha destacat la bona rebuda que ha tingut al barri aquest nou equipament d'AMPANS, i la col·laboració que ja han començat a mantenir amb la pintura d'un mural al carrer Enric Morera.

A la inauguració s'hi han pogut veure exposades les obres de les persones usuàries que participen del taller de l'Art de viure, del centre ocupacional d'AMPANS, i els assistents han pogut veure com han quedat remodelades les instal·lacions de l'antiga nau, conservant i recuperant molts dels elements arquitectònics que ja contenia, i que compta amb amplis espais polivalents, sala d'exposició, magatzem de conservació d'obres, sala de formació, espai menjador i un pati interior.

Amb el suport de: 

fundacion ONCE

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.