• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.01.2019

AMPANS i Lledoners, un projecte que es reedita any rere any per acostar realitats diverses

Lledoners 2

Un any més s'ha dut a terme el projecte de col·laboració entre l'escola Carme Karr de Lledoners i un grup de persones usuàries dels serveis diürns d'AMPANS. El projecte, que va començar com una experiència pilot, ja compta amb 5 edicions i reuneix les persones que hi participen en tres trobades al llarg del curs amb l'objectiu de conèixer la realitat social dels dos col·lectius així com també crear un espai de reflexió conjunta.

La primera trobada es fa a les instal·lacions d'AMPANS, la segona al centre penitenciari i la tercera és una activitat conjunta a l'exterior. Amb el lema "Aprenem junts, compartim experiències", la iniciativa vol ser un punt de trobada per establir relacions de respecte, sense prejudicis i on es treballi l'empatia a través de les diferents sessions de treball. A través de dinàmiques i l'intercanvi d'experiències, el projecte té per objectiu aproximar els dos col·lectius, ajudar els participants en el procés de maduració personal i millorar les seves habilitats socials, l'empatia, les relacions interpersonals i de convivència.

"És absurd posar etiquetes perquè qui posa etiquetes es perd el millor de cada persona", reflexionava un intern de Lledoners a l'acabar l'edició anterior. Al seu temps un participant d'AMPANS assegurava que aquest projecte els havia servit "per reflexionar i veure que realment darrere de totes les persones hi ha sentiments i emocions que fa que totes siguem iguals".

En l'edició del darrer curs, els participants van fer una sortida plegats a la Fundació Alícia de Món Sant Benet, on van compartir un taller de cuina i un àpat plegats.

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.