• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.06.2018

Més de 200 professionals d’AMPANS es formen per aprofundir en el diagnòstic i les estratègies d’intervenció en l’atenció a persones amb Autisme

Formació en TEA 2

Les sessions formatives han estat impartides per professionals d'Althaia i estan adreçades al personal d'atenció directa i equips tècnics i directius

 

Més de 200 professionals de diferents centres i serveis d'AMPANS s'han format per aprofundir en el diagnòstic i les estratègies d'intervenció en l'atenció a persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA). La formació ha estat impartida per la psiquiatra Judit Fernández i la psicòloga Íngrid Delgado, professionals del Centre de Salut Mental Infanto-juvenil (CSMIJ) de la fundació Althaia.

Les sessions s'han centrat en les causes i els orígens del Trastorn de l'Espectre de l'Autisme, les escales de diagnòstic i sobretot els models d'intervenció que faciliten la millora de la comunicació, habilitats socials i la comprensió i suport dels entorns quotidians.

Segons dades de salut de la Generalitat de Catalunya, s'estima que entre el 0.70% i l'1% de persones tenen un Trastorn de l'Espectre de l'Autisme. AMPANS fa anys que treballa per formar els seus professionals amb la intenció de continuar oferint una atenció especialitzada i actualitzada dels trastorns de la conducta i consolidar unes intervencions que esdevinguin bones pràctiques de referència.

L'última edició del Congrés edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que organitzen AMPANS i Althaia, va incidir en la importància del treball en xarxa entre els àmbits sanitari, educatiu, familiar i social i les actuacions preventives per millorar la qualitat de vida de les persones amb aquest trastorn i minimitzar les conductes problemàtiques que puguin desenvolupar.

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.