• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.02.2018

Envigado (Colòmbia) obre dues llars per a adolescents amb disCapacitat Intel·lectual amb la col·laboració d’AMPANS

llars-Envigado-Colòmbia 16

L'ONG Crear Unidos ha rebut l' assessorament i acompanyament d'AMPANS en l'obertura dels nous centres, que han comptat amb el suport de l'administració local d'aquest municipi pròxim a Medellín

AMPANS ha col·laborat amb l'ONG colombiana Crear Unidos per obrir dues llars-residència per a persones amb discapacitat al municipi d'Envigado, prop de la ciutat de Medellín (Colòmbia). Aquesta setmana s'inaugura una de les dues llars-residència, un edifici que allotjarà fins a 8 adolescents i joves amb discapacitat intel·lectual. Durant aquest 2018 es preveu una segona fase on es posarà en marxa la segona llar-residència, amb capacitat per allotjar 16 persones.

Crear Unidos, fundada el 2003, ofereix assistència a joves d'entre 15 i 17 anys amb discapacitat intel·lectual de la zona d'Envigado, al sud del país. Va establir contactes amb AMPANS a partir d'una expedició organitzada per ACCIÓ a Colòmbia. La seva fundadora, Erika Alexandra, va viatjar a Catalunya l'any 2016 per conèixer de primera mà el model d'atenció d'AMPANS basat en la inclusió comunitària. "Volem crear un servei de llars-residència seguint el vostre model d'atenció, fomentant els vincles comunitaris i la inclusió, el paper actiu de les persones que hi viuran, i alhora generar oportunitats d'inserció laboral pel futur d'aquests joves" deia Erika en una entrevista durant la seva visita a l'entitat catalana.

La responsable de projectes europeus i internacionals d'AMPANS, Janeta Camps, explica que "Colòmbia està en un moment de creixement i paral·lelament ha d'impulsar polítiques socials i universals que actualment no atenen una gran part de la població. Amb la nostra experiència i coneixement poden materialitzar-se en el creixement de serveis per a persones amb discapacitat i joves en risc d'exclusió social" i afegeix que "aquesta experiència ens dóna una oportunitat de treballar en un ambient totalment diferent, amb altres dinàmiques, que ens fa créixer i ens ajuda a millorar com a organització".

AMPANS ha acompanyat a Crear Unidos i les autoritats locals en l'obertura dels nous centres, i per fer-ho ha comptat amb el suport d'ACCIÓ a través de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions de la Generalitat a Bogotà en el marc del servei aracoop internacional, un servei d'assessorament a empreses d'economia social per impulsar-ne la seva internacionalització, gestionat conjuntament entre ACCIÓ –l'agència per a la competitivitat de l'empresa- i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

 

llars-Envigado-Colòmbia 11

llars-Envigado-Colòmbia 19

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.