• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

06.09.2017

L'escola Jeroni de Moragas comença el nou curs amb 233 alumnes matriculats

Esscola 60

El nou curs estarà marcat per l'aplicació del nou decret de la Generalitat de Catalunya per a una escola inclusiva que s'ha de materialitzar durant aquest curs, i representarà el pas que transformarà el món educatiu a Catalunya. L'Escola Jeroni de Moragas d'AMPANS i tot l'equip docent estan preparats per afrontar el repte que significa. Des dels inicis, han format part de la filosofia educativa que promou el decret, liderant les polítiques d'inclusió, a més de donar suport i formació als professionals docents de la Catalunya Central perquè l'aplicació del nou model sigui una continuïtat de la tasca que ja s'està duent a terme a favor d'una escola per a tothom que garanteixi l'equitat i la igualtat d'oportunitats, basada en l'èxit educatiu.

L'escola Jeroni de Moragas seguirà aquest curs actuant també de centre de suport a la inclusió a les aules de les escoles ordinàries, atenent les demandes de suport a alumnes amb necessitats educatives especials escolaritzats als centres ordinaris, com a un dels 11 centres CEEPSIR que hi ha a Catalunya.

També aquest curs l'escola engega el pla pilot d'itineraris formatius específics (IFE) de la Generalitat i també impartirà Formació professional adaptada per alumnes amb necessitats educatives especials, concretament l'IFE d'auxiliar de vendes i atenció al públic amb una durada de 4 cursos, el darrer amb formació en centres de treball. El perfil de l'alumnat que hi podrà accedir és el de joves entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual, inclosos els alumnes amb trastorn de l'espectre autista (TEA) amb discapacitat lleu o moderada.

D'aquesta manera també es garanteixen els estudis post-obligatoris a tot l'alumnat i es reforça el sistema integrador en l'àmbit educatiu que té com a objectiu construir una societat plenament inclusiva. Els nous IFE estan pensats per crear estudis nous adaptats a les necessitats dels alumnes i tenint en compte també les necessitats reals del mercat laboral.

 

L'escola Jeroni de Moragas tindrà 10 alumnes més respecte el curs passat

L'escola comença el nou curs escolar amb 233 alumnes matriculats. En total es tracta de 209 alumnes amb escolaritat complerta a AMPANS, 12 amb escolartiat compartida amb l'escola ordinària i 11 alumnes del pla pilot d'itineraris formatius específics (IFE) d'auxiliar de vendes i atenció al públic.

Pel que fa a l'equip docent, l'escola compta amb una plantilla de 53 professionals entre docents i especialistes pel que fa a l'ensenyament bàsic obligatori, i 3 professionals més dedicats específicament a l'IFE. 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.