• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

18.05.2017

AMPANS premia Gates, Stradivarius i la FUB pel seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat

IMG 9683

Més dues-centes persones d'empreses de la Catalunya central van acudir a l'acte que va cloure el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, al Garden d'AMPANS

Santpedor, 17 de maig de 2017. Unes 200 persones, representants del teixit empresarial de les comarques de la Catalunya central, van assistir ahir al vespre a la Trobada AMPANS i EMPRESA, la jornada que l'entitat organitza de forma biennal amb les empreses i que arriba a la 9a edició.

L'acte va premiar les empreses Gates, Stradivarius i la Fundació Universitària del Bages pel seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Els seus directors generals, Cedric Stalpaert, de Gates, Valentí Martínez, de la FUB, i Joan Carles Algaba, Director del Centre Logístic de Stradivarius, a Sallent, van recollir el reconeixement a mans del president d'AMPANS, Sebastià Catllà.

Stradivarius ha incorporat a 108 persones amb discapacitat intel•lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat en els darrers 7 anys, mitjançant el Servei d'Inserció d'AMPANS, de forma estable en els seus equip de treball, adaptant el llocs de treball, fent un seguiment continuat a través del Treball amb Suport, acollint persones en pràctiques, i facilitant la plena integració d'aquestes persones de forma normalitzada en les seves plantilles.

Pel què fa a Gates, la multinacional que fabrica corretges de transmissió per al sector de l'automoció, fa més de 20 anys que contracte els serveis del Centre Especial de Treball d'AMPANS, una feina que dóna ocupació a 40 persones amb discapacitat. L'any passat el CET d'AMPANS va manipular més de 8 milions de corretges, doblant la producció en 4 anys.
Finalment, la Fundació Universitària del Bages manté una aliança amb AMPANS en diversos projectes des dels seus inicis a Manresa. Un d'ells, el programa de pràctiques dels alumnes dels diferents estudis universitaris: Podologia, Infermeria i fisioteràpia, i Logopèdia, i també en diverses iniciatives d'accions formatives, com ara xerrades, conferències o grups de treball. L'any passat, la Universitat va proposar a AMPANS el Projecte Universimés, un projecte innovador que s'ha posat en marxa aquest curs 2016-2017, i que ha obert la Universitat a 21 persones amb discapacitat intel•lectual.

AMPANS va aconseguir inserir amb un contracte laboral a les empreses del territori, 221 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat, l'any 2016, del total de 803 persones ateses. El director general d'AMPANS, Toni Espinal, va explicar que davant de noves necessitats, l'entitat també està donant suport i acompanyant a prop de 400 joves en risc, a través del centre de Noves Oportunitats, dins de la Garantia Juvenil.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l'encarregat de cloure l'acte, assegurant que el que és important pel territori és important per les empreses, i que els valors ens permetran tirar endavant un canvi d'època.

En un entorn privilegiat com són les instal·lacions del Garden, que forma part del Centre Especial de Treball d'AMPANS, l'entitat va convidar al professor d'ESADE i EADA i membre del consell assessor d'AMPANS, Jordi Molina, que va parlar de les estratègies d'empresa per adaptar-se al món canviant.

 

Amb el suport de:

incorpora1

 

Podeu veure totes les fotos de la Trobada AMPANS i EMPRESA, aquí

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.