• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

28.04.2017

L’Escola d’Hoteleria Joviat i AMPANS, de la mà per a la formació de joves en el sector de l’hostaleria

Curs Joviat 47

El curs "Operacions bàsiques de cuina" forma part d'un programa impulsat per la UTE AMPANS- INTERMÈDIA i finançat pel SOC i el Fons Social Europeu

L'Escola d'Hoteleria Joviat i AMPANS, mitjançant la UTE amb la fundació Intermèdia (UTE AMPANS-Intermèdia), col·laboren per a la formació de joves en el sector de l'hostaleria. Els participants són joves d'entre 16 i 24 anys, que han abandonat els estudis, no treballen i a través del Centre de Noves Oportunitats d'AMPANS se'ls ha orientat cap a l'hostaleria amb l'objectiu d'acompanyar-los perquè retornin al sistema educatiu o trobin una feina en aquest sector. El programa es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu.


És la primera vegada que l'escola Joviat i AMPANS treballen conjuntament i ho fan amb el curs "Operacions bàsiques de cuina", amb el qual s'aconsegueix un certificat de professionalitat. La formació, de 350 hores, prepara els alumnes en la preelaboració d'aliments i en preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles. Així mateix, es prepara els alumnes perquè assisteixen a la preparació d'elaboracions més complexes a partir de la manipulació, preparació i conservació d'aliments. Les sortides professionals d'aquest curs són les d'ajudant de cuina, auxiliar de cuina i empleat de petit establiment de restauració.


Durant el procés de formació, en el qual els joves identifiquen i desenvolupen les seves competències, estan acompanyats pels tècnics del Centre de Noves Oportunitats d'AMPANS, que els tutoritzen i orienten per tal d'empoderar-los i, així, segueixin el projecte professional i vital que ells mateixos han decidit. La formació es duu a terme a les instal·lacions de l'escola d'hostaleria de la Joviat, a Manresa.

Sobre Noves Oportunitats
El Programa Noves Oportunitats, gestionat per AMPANS en col·laboració amb la Fundació Intermèdia mitjançant una UTE, es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu. Ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament, i intermediació amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions, que busquen que els joves desenvolupin el seu projecte professional i personal, són personalitzades, s'adapten a les seves necessitats i tenen una visió integral de la persona.
AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermèdia, atén dins d'aquest programa més de 300 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l'objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.

 

Amb el suport de:

                

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.