• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

21.04.2017

Tres persones d’AMPANS treballen de conserges als camps de futbol de Manresa

Consergeria camps futbol 16

Les tasques assignades són el manteniment de les instal·lacions esportives de la Mion, la Balconada, les Cots i el Xup

AMPANS s'ocupa de la consergeria de 4 camps de futbol de Manresa, en concret el del Xup-Les Cots, la Balconada i la Mion. L'acord amb l'Ajuntament de Manresa permet donar feina a tres persones amb discapacitat intel·lectual en horari de cap de setmana i alguns festius.
Les funcions que cobreix el servei de consergeria són obrir i tancar la instal·lació, marcar les línies dels camps, netejar el camp i els vestidors, donar claus a equips i àrbitres i estar a disposició dels usuaris del camp de futbol.
La iniciativa s'ha presentat avui a Manresa, al camp de futbol de la Pirinaica, al barri Mion-Puigberenguer, i ha anat a càrrec del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa; Jordi Serracanta; del responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d'Ampans, Lluís Núñez; i dels conserges Francisco Cantos (Mion), Antoni Martínez (Balconada) i Antonio Jiménez (Xup-Cots).

Dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives

Jordi Serracanta ha explicat que des de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa es treballa per a "la dinamització, manteniment, control i supervisió de les instal·lacions esportives de barri de la ciutat. En aquests cas concret als camps de futbol, instal·lacions esportives que a través de la tasca dels clubs esportius fortament arrelats al barri ofereixen poder practicar esport a un nombre important de nens i nenes del barri i de la ciutat, més de 600 esportistes distribuïts amb més de 40 equips, fomentant d'aquesta manera la pràctica esportiva i saludable en edats de formació personal"
Per al regidor "gràcies a les tasques dels clubs i la coordinació municipal això és possible i en aquest cas del projecte d'inserció laboral d'Ampans es reforça aquest paper de l'Ajuntament en el manteniment i control d'aquestes instal•lacions, amb un total 32 hores de consergeria cada cap de setmana".

Valoració molt positiva de l'experiència
Lluís Núñez ha mostrat la seva satisfacció pel resultat d'aquesta experiència "que és una bona oportunitat per donar feina a aquestes persones i ens obre, de cara al futur, un nou camp per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat". El responsable del Servei de Manipulats de la secció laboral d'Ampans ha ressaltat que des d'AMPANS "estem molt satisfets de l'arrencada del projecte i del suport de l'Ajuntament, i també molt agraïts de l'ajuda i la col·laboració de les persones responsables dels clubs".

Núñez ha explicat des del servei laboral d'Ampans ja havien tingut experiència en serveis de consergeria i control d'accessos però que aquesta "és la primera vegada que ho feien a camps de futbol i està funcionant molt bé". En aquest sentit ha afegit que les tres persones que estan desenvolupant aquestes tasques "han rebut formació adequada i, a més, són persones flexibles i amb molta capacitat d'aprenentatge".

Al seu torn, Cantos i Martínez han fet també una valoració satisfactòria del treball que desenvolupen per al manteniment dels camps de futbol i han ressaltat també com a factor positiu les relacions socials amb moltes persones que s'apleguen els caps de setmana per practicar o seguir les competicions esportives.

La posada en marxa del servei de consergeria als camps de futbol de Manresa pretén promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i que permet donar visibilitat al col·lectiu.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.