• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

02.04.2017

Onze parelles seran les protagonistes d'"Extraordinaris", el primer programa de mentoria social d'AMPANS

Speed-Dating 36

En la primera crida de voluntaris, AMPANS ha complert amb escreix les expectatives fixades i ha aconseguit formar 11 parelles de mentors que han començat el programa

Una arqueòloga, una comptable, una emprenedora, una administrativa, una secretària de direcció, un directiu d'empresa, un comunicador... són alguns dels 11 voluntaris que fan de mentors en la 1ª edició del programa Extraordinaris, que acompanya joves en un projecte de creixement personal i oportunitats, per ajudar-los a enfocar el seu futur.
Es tracta de persones que han superat un procés de selecció de voluntaris per ser mentors d'un grup de joves que reben atenció personalitzada en un programa de Noves Oportunitats, dins dels programes de Garantia Juvenil del SOC.


"Si hagués estat un d'aquests joves, m'hauria agradat rebre aquest suport" o "vull aportar i ara puc", són algunes de les frases que es van escoltar a la primera trobada de mentors organitzada pel servei de Voluntariat d'AMPANS. Després de dues sessions de formació, els voluntaris van conèixer en una sessió de Speed-dating als joves als que acompanyaran en el programa de mentoria al llarg de 4 mesos. Tenen entre 16 i 24 anys, han abandonat prematurament el sistema educatiu, estan fora del mercat laboral, i presenten mancances competencials i motivacionals.

Aquest programa pretén oferir-los orientació, suport i acompanyament, ampliant el seu cercle social, ajudant-los a sortir de la seva zona de confort i proporcionar-los eines per a un bon desenvolupament de les competències per a la vida, fomentant l'actitud proactiva perquè es reincorporin als estudis o per cercar un lloc de treball.

Probablement que al llarg tots hem tingut referents que ens han acompanyat, inspirat, aconsellat o influenciat en la nostra trajectòria professional i vital. Amb aquest programa AMPANS busca persones que vulguin viure l'experiència d'acompanyar un jove que vol adquirir competències per assolir els seus interessos formatius, aborals, socials i emocionals, de forma voluntària.

En la primera crida de voluntaris, AMPANS ha complert amb escreix les expectatives fixades i ha aconseguit formar 11 parelles de mentors que han començat el programa. L'equip de voluntariat d'AMPANS fa un acompanyament en tot el procés tan a voluntaris mentors com a joves, donant-los suport en tot allò necessari per facilitar un bon desenvolupament.

Podeu veure com es van conèixer aquí:

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.