• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

19.02.2021

AMPANS reprèn la segona edició del Premi Insert, un guardó que reconeix la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual

isert-convocatoria oberta

El Premi s'inclou en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, CLAM

 

Obrim la convocatòria d'una nova edició del Premi Insert, a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM), que tindrà lloc del 30 d'abril al 9 de maig a Manresa i Navarcles.

Després d'ajornar la convocatòria de l'any passat per mesures sanitàries, es reprèn aquesta segona edició amb la il·lusió i el record de la primera, celebrada el 2019 amb una molt bona rebuda.

Les arts audiovisuals s'han convertit en una eina important de motivació i aprenentatge per a la inclusió activa de les persones amb discapacitat intel·lectual. AMPANS va crear el Premi Insert per donar impuls a aquesta realitat i fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema. A la primera edició, patrocinada com la d'enguany per l'empresa manresana Teixits Forés, s'hi van presentar una vintena de treballs, d'entre els quals va ser escollida guanyadora la producció "On és l'Ivan?", del Col·lectiu la càmera ballarina i Els 8 magnífics.

"Insert", el terme cinematogràfic que dóna nom al premi, correspon a una presa realitzada durant el rodatge per destacar accions o detalls importants que podrien passar desapercebuts. S'ha escollit aquest paral·lelisme per destacar el treball creatiu de les persones amb discapacitat intel·lectual, que sovint no rep l'atenció i el reconeixement que mereix.

D'acord amb les bases, s'hi poden presentar treballs de forma individual o col·lectiva, en format de reportatge, curtmetratge o documental que no superin els 20 minuts de durada. Un mínim del 50% de l'equip de producció (tècnic i artístic) ha d'estar format per persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental. S'admetran treballs de tot l'estat en qualsevol de les seves llengües oficials i el jurat estarà format per membres de l'organització del Festival CLAM. El treball guanyador rebrà un únic premi de 500 euros en metàl·lic i un trofeu, que es lliurarà a la cloenda del Festival Clam.

Les bases del Premi es poden consultar a la web d'AMPANS: Premi Insert (ampans.cat) 

 

2 Comentaris

Oriol cela hortak 15.04.2021

Benvolgudes i benvolguts, som els alumnes de 4rt de l escola especialitzada la Sagrera i voldriem saber si encara som a temps de presentar-nos al concurs. Tenim un curt que es una meravella. Moltes gracies!

Fundació AMPANS 16.04.2021

Ooohh Oriol, quina llàstima! Aquest cop ja no el podem incloure dins els treballs presentats a la convocatòria perquè ens estaríem saltant les bases del concurs. Si ens el feu arribar, el guardarem per la pròxima edició... i si aleshores en voleu presentar un altre, cap problema! Tants com vulgueu :) Gràcies pel vostre interès.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.