• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.02.2021

Inclusió laboral de persones amb disCapacitat i reducció de residus alimentaris: CirculAbility Erasmus+, el nou projecte europeu en el que participem

vincent-balderas-2z

AMPANS engega com a soci de CirculAbility Erasmus+, un projecte europeu coordinat per APF-France Handicap que promou la inclusió professional de les persones amb disCapacitat a través de la lluita contra els residus alimentaris.

Dins de la Unió Europea, les persones amb disCapacitat continuen sent àmpliament excloses del mercat laboral. Les estructures ocupacionals per a les persones amb disCapacitat, que promouen la seva inclusió socioprofessional, estan subjectes a una major competència i sovint busquen desenvolupar noves activitats econòmiques que els permetin créixer en la seva oferta d'oportunitats.

D'altra banda, malgrat la creixent atenció a un desenvolupament sostenible, els residus alimentaris continuen sent una problemàtica central en l'àmbit europeu. Cada any es malbaraten més de 88 milions de tones de menjar només a la Unió Europea.

El projecte CirculAbility respon a aquests dos reptes i persegueix l'objectiu de formar estructures de treball especialitzades, que aprofitin oportunitats per a la inclusió de persones amb disCapacitat a través de la formació sobre la valorització circular dels aliments no venuts.

Per assolir els seus objectius, aquest projecte europeu engloba 4 línies d'acció:

  1. Una galeria de referents que ja faciliten i milloren les oportunitats d'inclusió de les persones a través de l'economia circular. Aquests referents ajuden a desmitificar el model circular i serveixen de guia i exemple.
  2. Un curs de formació sobre la gestió econòmica d'activitats de valorització de residus i aliments no venuts, que possibilita l'adquisició de les habilitats necessàries per ser part activa d'aquest projecte.
  3. Un curs de formació tècnica sobre l'aplicació operativa d'activitats de valorització d'aliments no venuts i circulars.
  4. Un Llibre blanc dirigit als responsables polítics, a les estructures de treball especialitzades i a totes les parts interessades pertinents, per conscienciar, promoure l'interès i el coneixement i establir recomanacions concretes a l'hora de promoure el desenvolupament d'activitats circulars, inclusives i sostenibles.

 

CirculAbility Erasmus+ reuneix 7 organitzacions especialitzades en coneixements complementaris al voltant de la discapacitat, l'ocupació i l'ecologia. Des de França (APF, HTS), Bèlgica (PLS, ARFIE), Itàlia (ENAIP) i Luxemburg (Tricentenaire), a més d'AMPANS,  contribuïm plegades a promoure la inclusió professional de les persones amb disCapacitat dins els Estats membres de la Unió Europea.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.