• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

23.11.2020

Aprendre l’ofici de fuster a partir de mobles recuperats de les deixalleries, un projecte que duem a terme al Servei Prelaboral i que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya

Prelaboral1

20 persones d'entre 18 i 56 anys, acompanyades per un mestre de taller expert en fusteria, participen d'un projecte de restauració a partir de mobles reutilitzats de les deixalleries. L'elaboració artesanal de mobles dona eines a les persones que hi participen per aprendre l'ofici de fuster i alhora posa de manifest la importància de la prevenció de residus a través de la reutilització.

El projecte, que compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, té l'objectiu de reutilitzar el 5% de mobles que arriben a les deixalleries i crear un servei de restauració de mobles oferint oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. A més, pretén ser una pràctica que impulsi la reutilització i allargui la vida útil dels mobles així com també conscienciï dels impactes adversos dels residus generats sobre la salut i el medi ambient

La fusteria es converteix en una eina meravellosa per a desenvolupar valors com el treball en equip, la conscienciació sobre el reciclatge i la cura de l'entorn i potenciar l'autoestima i l'aprenentatge d'eines útils pel dia a dia de les persones que hi participen. El taller de restauració es porta a terme des del Servei Prelaboral i Ocupacional d'AMPANS, amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental que mostren interès per la fusteria, el reciclatge i el medi ambient.

El projecte compta amb la col·laboració de diferents serveis d'AMPANS i del Consorci del Bages per la gestió de residus. Des del servei de deixalleries, que selecciona diferents objectes i materials que llença la ciutadania del Bages fins al Servei Prelaboral que elabora els mobles al taller, passant pel servei de Jardineria que facilita el transport del material i el Garden com a punt de venda de les peces. El resultat final són mobles únics, amb valor social i ambiental.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.