• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

21.10.2020

La Fundació ”la Caixa” dona suport a AMPANS en la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual

20180216MB Ampans FirmalSalleCXA 019

AMPANS i la Fundació "la Caixa" han signat un conveni de col·laboració per a promoure la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat psicosocial. El projecte té la finalitat de fomentar les capacitats i les competències personals i laborals per respondre a les demandes reals del mercat laboral actual i fomentar l'apoderament personal dels joves.

L'accés a un lloc de treball és fonamental per a l'autonomia de les persones i una via d'integració a la societat. A això cal afegir-hi que els joves amb discapacitat intel·lectual són un col·lectiu doblement afectat per la crisi del Covid, perquè han patit en molts casos aïllament social i també han perdut la rutina educativa i orientativa. El projecte pretén realitzar accions d'orientació i acompanyament i formació tecnicoprofessional en atenció al públic i turisme. A més, per donar resposta als efectes causats per la Covid, està previst realitzar una formació en educació emocional transversal amb l'objectiu d'afavorir la gestió emocional i relacions socials, oferint eines i recursos als joves que millorin la seva qualitat de vida en tots els àmbits (social, personal, familiar i laboral).

La convocatòria de la Fundació "la Caixa" concedeix ajuts per dur a terme projectes d'inserció sociolaboral adreçats a joves, persones amb discapacitat i/o trastorn mental o persones en risc d'exclusió, prestant especial atenció a les persones i col·lectius en situació de la Covid. A través d'aquest conveni la Fundació "la Caixa" aportarà 24.000€ perquè AMPANS pugui dur a terme el projecte, vigent fins al 30 de novembre de 2021.

En aquest cas la signatura del conveni ha estat de caràcter telemàtic, i ha anat a càrrec del sotsdirector de la Fundació "la Caixa", Marc Simón, i del director general d'AMPANS, Toni Espinal. Des d'AMPANS es posa de relleu la confiança que la Fundació "la Caixa" fa a les entitats que treballen des de fa anys sobre el terreny per generar oportunitats per les persones amb especials dificultats per accedir al món laboral i la flexibilitat dels programes de "la Caixa" per dissenyar i adaptar els itineraris en funció de les necessitats de cada persona.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.