• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

24.07.2020

Hem començat els treballs d’adequació del terreny de Sant Fruitós de Bages que acollirà un equipament residencial i educatiu per a infants i adolescents

SFB

L'equipament es construeix en un terreny cedit per l'ajuntament de Sant Fruitós i donarà resposta a una necessitat urgent d'acollida per a 20 nens i nenes

Aquest mes de juliol han començat les obres de condicionament dels terrenys que l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha cedit a AMPANS per un període de 90 anys, ubicats a l'Avinguda Girona. Es tracta d'uns terrenys d'uns 8.000 metres quadrats i que en una primera fase, acollirà un servei residencial de 20 places per a infants i joves. El projecte també preveu la incorporació al mateix equipament d'algunes aules homologables com a escola, per atendre a la pròpia llar als infants i joves quan la seva situació personal ho requereixi.
La construcció d'aquesta llar és una necessitat davant la demanda creixent que hi ha per atendre infants i joves amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats específiques per Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) i trastorns de conducta.

El nou equipament ha d'estar finalitzat el febrer de l'any que ve i l'entitat ha optat per una construcció modular que s'està fent en paral·lel a les instal·lacions de l'empresa Compact Hàbit, especialistes en aquest tipus de construccions, ubicats a Cardona. Aquest tipus de fabricació dels mòduls que configuraran l'equipament, permet escurçar els terminis de realització de l'obra. Aquesta forma de construcció minimitza l' impacte a la mateixa obra i a l'entorn més proper. Es redueixen els efectes mediambientals i acústics a la zona de construcció, com la pols, les interferències de trànsit o el soroll. En aquest cas, mentre s'estan efectuant els treballs de moviment de terres i fonamentació de l'obra, paral·lelament s'estan construint els mòduls a la fàbrica de Cardona. D'aquesta manera, passat l'estiu ja es començaran a transportar els mòduls al terreny destinat al nou equipament residencial d'AMPANS.

Però el projecte de Sant Fruitós va més enllà del nou equipament, i el consistori també ha cedit a AMPANS l'ús de les aules de l'escola de música i del Teatre Casal Cultural. Es tracta d'un projecte de servei ocupacional diürn per a 24 persones adultes amb discapacitat intel·lectual. El servei ocupacional s'oferirà des de l'escola de música, que durant el dia no té activitat i d'aquesta manera s'aprofitarà un recurs comunitari en un exemple de col·laboració pública amb una entitat social. El projecte donarà feina a 4 persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, mitjançant la gestió del bar-cafeteria del Teatre Casal Cultural, feines de consergeria del mateix teatre i de l'escola de música, i el manteniment i neteja d'aquests espais.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.