• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

23.03.2020

Les persones amb discapacitat intel·lectual, TEA o Trastorns de Conducta poden sortir al carrer?

Infografia-sortida - copia

El Butlletí oficial de l'Estat ha publicat una instrucció del Ministeri de Sanitat que permet expressament les sortides del domicili per motius terapèutics per a les persones amb discapacitat intel·lectual, TEA o Trastorns de Conducta

La instrucció de Sanitat del Reial Decret de declaració de l'Estat d'Alarma respon a les demandes del moviment social de la discapacitat, que en els últims dies havia reclamat a l'Executiu la necessitat imperiosa de regular aquests aspectes perquè les persones amb discapacitat i les seves famílies en aquesta situació de necessitat tinguessin plena seguretat jurídica i no s'enfrontessin a sancions per part de l'autoritat pública.

Tot i que la pròpia norma no estableix res al respecte, des de la Confederació Autisme España i el CERMI es recomana que la persona porti a les seves sortides terapèutiques el certificat de discapacitat o la prescripció d'un professional sanitari o social. 

Dincat, la federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual ha fet una sèrie de recomanacions en lectura fàcil sobre les sortides terapèutiques. Les podeu llegir aquí.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.