• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

20.12.2019

Dotze il·lustracions del taller “L’Art de Viure” configuren el calendari 2020, amb el suport d’ICL Iberia

Calendari-xarxes3

El calendari solidari d'AMPANS es distribueix anualment de forma gratuïta amb el diari Regió 7 amb l'objectiu de contribuir al canvi de mirada de la societat envers la discapacitat

Dotze artistes del taller L'Art de Viure, una activitat que AMPANS desenvolupa al servei de Centre Ocupacional ubicat al carrer Bernat Cabrera de Manresa, protagonitzen el calendari solidari 2020 de l'entitat. Es tracte de 12 creacions originals de 12 persones usuàries d'AMPANS: Ivan Guerrero, Carmen Álvarez, Alexis Hinojosa, Javi Antolínez, Júlia Guilà, Nira Sunder, Marta Pérez, Xavier Pons, Dolores Sicília, Sònia Gonzàlez, Enric Corredor i Manuel Ruiz. Tots ells, amb estils molt personals i diferenciats, participen al taller L'Art de viure, un projecte iniciat a finals de l'any passat que s'emmarca dins del servei ocupacional d'AMPANS i que té l'objectiu de proporcionar els mitjans i les eines necessàries per descobrir i desenvolupar el talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat.

El taller L'Art de viure, on actualment hi participen 52 artistes, treballa l'art a través d'un procés trencador que interpel·la i permet a persones amb dificultats comunicatives expressar allò que senten, amb el seu propi estil. "La sorpresa és diària i ens fan emocionar veient les obres que creen" expliquen les responsables del projecte. A banda del taller d'art, les persones també participen d'activitats a la comunitat amb l'objectiu de desenvolupar i mantenir les capacitats de cada persona, fomentant la màxima autonomia personal i social i la inclusió a la societat.

L'art de viure ja ha rebut encàrrecs per al disseny i creació de material de diverses entitats i empreses. Equips que han confiat en el taller i les persones que en formen part per a la creació de materials originals, trencadors i amb un valor afegit. En són un exemple el cartell del festival literari Tocats de Lletra, que ha tingut lloc a Manresa aquesta tardor, o el disseny de les cartes de la terrassa de l'Ítaca Kursaal.

El Calendari solidari d'AMPANS es distribuirà un any més de forma gratuïta amb el diari Regió 7. Serà aquest dissabte 21 de desembre amb la compra del diari. Aquest any, el Calendari solidari ha estat possible gràcies al suport d'ICL Iberia al projecte artístic en el que participen persones usuàries dels serveis d'AMPANS. D'aquesta manera l'entitat s'assegura la millor fórmula per arribar a desenes de domicilis particulars, despatxos, organismes públics, etc. que durant tot l'any podran tenir el calendari exposat, compartint el missatge inclusiu d'AMPANS. El Calendari és una acció de sensibilització que pretén canviar la mirada de la societat envers la disCapacitat, posant de relleu el talent i les capacitats per sobre de les dificultats o limitacions que, al capdavall, totes les persones podem tenir.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.