• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

25.11.2019

Treballem conjuntament amb Catalònia Fundació Creactiva en l’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual que estan internes en centres penitenciaris

preso-lledoners-R7

Foto de diari Regió7

Un equip de professionals està donant suport a més d'un centenar d'interns per ajudar-los en l'adaptació al sistema penitenciari i a la posterior reinserció

Les fundacions Catalònia i AMPANS, a través d'una Unió Temporal d'Empreses, UTE Abril, gestionen des d'aquest setembre el servei d'atenció a la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament als centres i serveis penitenciaris de Catalunya, impulsat pel departament de Justícia de la Generalitat. El servei ofereix els suports adaptats per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual que es troben privades de llibertat es puguin adaptar als centres penitenciaris i posteriorment reinserir-se a la societat amb les mateixes garanties que la resta de persones internes.

La complexitat de l'estructura organitzativa de les presons sumada a la situació de discapacitat intel·lectual suposa que aquestes persones siguin més vulnerables respecte a la resta d'interns i que, a la sortida de la presó, tinguin més dificultats en el retorn a la comunitat i la inclusió social. És per això que és necessària una atenció i intervenció especialitzada, que doni resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu mitjançant l'acompanyament a la persona en un itinerari de suport, desenvolupant una intervenció centrada en els interessos de la persona i orientada principalment al retorn a la comunitat, afavorint la seva inserció social i laboral.

El programa compta amb professionals dels àmbits de l'educació social, la psicologia, el treball social i la inserció laboral. Els interns que formen part del programa són persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que han acceptat formar-ne part. En molts casos, hi ha però una tasca prèvia del personal dels centres penitenciaris de detecció i tramitació per a la obtenció del certificat de discapacitat per a les persones que no han estat mai diagnosticades.

Les fundacions Catalònia i AMPANS són dues entitats consolidades amb molta experiència en el sector de la discapacitat i en el camp del suport al treball. A través de la UTE Abril, han assumit el repte de gestionar durant dos anys el servei d'atenció als interns amb discapacitat intel·lectual als centres penitenciaris de Catalunya.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.