• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

08.11.2019

Convertim en llums de disseny unes cintes de rebuig en un projecte d'economia circular amb DENSO i Demano

Denso-Demano-AMPANS copy

La secció de neteja selecciona unes cintes de poliestirè i paper que DENSO no les pot reciclar i les manipula a la nostra secció de Serveis a la Indústria, fins a fer-les arribar a Demano per l'acabat final i la comercialització d'aquestes làmpades.

DENSO, Demano Barcelona i AMPANS, treballem conjuntament en un projecte d'economia circular que produeix llums sostenibles a partir d'un material que fins ara no es podien reciclar.

L'empresa DENSO, fabricant del sector de l'automòbil, genera unes cintes al llarg de la producció de plaques electròniques de la indústria de l'automòbil que ha de rebutjar. Es tracta d'unes tires de poliestirè i paper que són molt difícils de separar.

AMPANS, a partir de la secció de neteja i facility services de Centre Especial de Treball que realitza operacions de neteja i bugaderia a la DENSO, ens cuidem de recollir aquest material de rebuig i el fa arribar a la secció de Serveis a la Indústria per a la seva manipulació i preparació per a la producció de llums decoratius. L'empresa fabricant d'articles de disseny amb materials reciclats Demano Barcelona, rep el material d'AMPANS i s'ocupa de la fabricació i comercialització de les làmpades de disseny.

DENSO genera aproximadament 80 tones anuals d'aquest residu i tenint en compte que cada làmpada fa servir una mitjana de 30 metres de cinta, la reutilització d'aquest material podria permetre una producció anual de 1.300 articles.

Aquesta col·laboració va sorgir gràcies al projecte R-R "Red EMAS de recursos i reutilització" del Club EMAS (Associació d'organitzacions registrades EMAS a Catalunya) del qual DENSO i AMPANS en són membres. Aquest projecte permet convertir en objectes útils i estètics un material sobrant que fins ara es llença a l'abocador o s'incinera, aportant un triple valor: social, mediambiental i econòmic. L'experiència es presentarà la setmana que ve a la jornada anual del projecte Tàndem, on empreses, entitats i grups de recerca es troben per fer créixer la seva xarxa de contactes de l'àmbit del medi ambient i desenvolupar nous projectes amb valor social.

6 Comentaris

CRISTINA TORNER RIBE 08.11.2019

Són molt boniques,us felicito!

AMPANS 11.11.2019

Gràcies!!!

Anna Bosch Castellví 11.11.2019

Molt i molt boniques!!!!. Es poden comprar? . En cas afirmatiu, on?

josep 11.11.2019

Són una preciositat!
Moltes gràcies!

Josep Estruel 11.11.2019

Són una preciositat!
Moltes gràcies.

AMPANS 12.11.2019

Anna, estem fent proves però ja es poden comprar a la web de Demano: https://demano.net/es/lamparas-recicladas/1741-cilindro-l-cintes-eco-lampara-reciclada.html

Moltes gràcies a tots!

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.