• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual

Productes Urpina

ampans

Hem fet créixer una llar per a persones amb discapacitat intel·lectual al costat d’una vinya: la Llar - residència Urpina, d’AMPANS, a Sant Salvador de Guardiola (Bages). Un projecte harmoniós amb la natura que dóna oportunitats d’inserció laboral i de reconeixement social. Fruit de l’esforç de moltes mans que durant l’any cuiden la vinya, neixen aquests vins, els vins solidaris de la D.O. Pla de Bages, una explosió de colors, aromes i sabors que us convidem a descobrir...

ELS TROBARÀS A:

Garden d'Ampans
Canonge Restaurant
Setè Cel
Botiga Online


Distribuit per Parxet - Constantino Sábado

ampans

 

ampans

vi 3 nits d’urpina - merlot - 2010

VINIFICACIÓ:
Fermentació: controlada a 26ºC amb llevat seleccionat.
Maceració: 10 dies utilitzant pigéage i petits remuntats diaris.
Fermentació malolàlica: en inoxidable amb treball d’oxigen.

CRIANÇA:
Barriques d’1 a 3 anys:

· 70% roure francès
· 20% roure americà
· 10% roure centre - europeu

Torrat: Barreja de torrat lleuger mig i mig + per a potenciar la complexitat

sense tapar l’expressió del raïm
Temps de criança: 12 mesos en barrica i un any d’ampolla.

NOTA DE TAST
Vista: Color vermell picota, amb reflexes grana i vermellosos molt vius.
Nas: Domini dels aromes de fruita fresca, destacant les móres i cassis sobre un fons de confitura, cacau i matisos minerals. En evolució les notes balsàmiques apareixen donant frescor al conjunt.
Boca: En boca es un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.

 

ampans

vi u d’urpina - cabernet sauvignon - 2010

VINIFICACIÓ
Fermentació: Raïm refrigerat a 4º. Desrapat i fermentat en barrica oberta
de 300 l.
Maceració: Pigéage manual tres cops al dia durant 12 dies. Descubat manual.
Fermentació malolàlica: En barrica de roure tancada.

CRIANÇA:
Barriques noves
· 100% roure francès de gra extrafí
Torrat: mig i mig ++
Temps de criança: 15 mesos en barrica

NOTA DE TAST
Vista: Color grana d’intensitat molt alta, cos profund i amb el ribet encara viu donada la seva concentració.
Nas: En aroma, inici d’expressió varietal alta, amb notes de cirera picota
fresca i fruita negra (pruna, aranyons,...). En evolució, persisteix la dominància de la fruita fresca, que junt amb les notes balsàmiques típiques de la zona, refresquen un conjunt de molta complexitat on apareixen de fons notes de cacau, fruita seca, envoltades d’una percepció mineral de pedra molla.
Boca: En boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies (cardamom).
El record en boca és llarg, sense fatiga en l’expressió fresca, envoltat
de lleugeres notes torrades i dolces de la barrica.

     

 

ampans

Actualitat

ampans
06.02.2014
  L'U d'Urpina 2011, amb segell DO Pla de Bages, de la Fundació AMPANS, dedicada a l'atenció de persones amb disCapacitat intel·lectua...
ampans
31.01.2014
  Avui hem embotellat les 1.200 ampolles de l'U d'Urpina de la collita 2011. Un grup de residents de la Llar d'Urpina d'AMPANS, a Sant...
ampans
21.06.2013
A partir del 23 de juny, el vi 3Nits d'Urpina, d'AMPANS, es podrà trobar a tots els quioscos de Catalunya gràcies a una iniciativa d' El Per...
ampans
03.04.2013
El director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha visitat la llar residència Urpina d’AMPANS, que dóna acolliment residencial a una vintena de...
ampans
14.01.2013
El vi U d’Urpina 2010, amb segell DO Pla de Bages, d'AMPANS, ha estat guardonat amb una medalla Gran Or al certamen internacional de vins Ca...