
vi 3 nits d’urpina - merlot
VINIFICACIÓ: Fermentació: controlada a 26ºC amb llevat seleccionat. Maceració: 10 dies utilitzant pigéage i petits remuntats diaris. Fermentació malolàlica: en inoxidable amb treball d’oxigen.
CRIANÇA: Barriques d’1 a 3 anys:
· 70% roure francès · 20% roure americà · 10% roure centre - europeu
Torrat: Barreja de torrat lleuger mig i mig + per a potenciar la complexitat
sense tapar l’expressió del raïm Temps de criança: 12 mesos en barrica i un any d’ampolla.
NOTA DE TAST Vista: Color vermell picota, amb reflexes grana i vermellosos molt vius. Nas: Domini dels aromes de fruita fresca, destacant les móres i cassis sobre un fons de confitura, cacau i matisos minerals. En evolució les notes balsàmiques apareixen donant frescor al conjunt. Boca: En boca es un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.
|
|

vi u d’urpina - cabernet sauvignon
VINIFICACIÓ Fermentació: Raïm refrigerat a 4º. Desrapat i fermentat en barrica oberta de 300 l. Maceració: Pigéage manual tres cops al dia durant 12 dies. Descubat manual. Fermentació malolàlica: En barrica de roure tancada.
CRIANÇA: Barriques noves · 100% roure francès de gra extrafí Torrat: mig i mig ++ Temps de criança: 15 mesos en barrica
NOTA DE TAST Vista: Color grana d’intensitat molt alta, cos profund i amb el ribet encara viu donada la seva concentració. Nas: En aroma, inici d’expressió varietal alta, amb notes de cirera picota fresca i fruita negra (pruna, aranyons,...). En evolució, persisteix la dominància de la fruita fresca, que junt amb les notes balsàmiques típiques de la zona, refresquen un conjunt de molta complexitat on apareixen de fons notes de cacau, fruita seca, envoltades d’una percepció mineral de pedra molla. Boca: En boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies (cardamom). El record en boca és llarg, sense fatiga en l’expressió fresca, envoltat de lleugeres notes torrades i dolces de la barrica.
|