• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

  • Cant a la vida

    L'Escolania de Montserrat i una desena d'artistes catalans canten a la vida en un videoclip, amb el cor de l'escola d'AMPANS.

  • Llegats Solidaris

    AMPANS és un projecte que ha rebut el llegat de persones solidàries i l’ha sabut transformar en vides dignes, drets i oportunitats.

  • Premi Insert

    Premi Insert a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, en el marc del Festival Clam.

  • Aplicació

    Una aplicació mòbil de voluntariat fa de nexe entre les necessitats d'AMPANS i les persones que hi vulguin col·laborar

     

  • Targeta solidària CaixaBank

    CaixaBank emet una targeta i una polsera solidàries amb AMPANS

     

Actualitat

190411 MANI BARCELONA 1
12.04.2019
AMPANS al costat d'altres entitats hem recorregut els carrers de Barcelona per denunciar les conseqüències de la manca de finançament públic Ahir e...
PLANTACIÓ TORRE LLUVIÀ 4
12.04.2019
S'han plantat un total de 350 ceps de tres varietats bagenques recuperades Aquesta setmana s'ha realitzat el cultiu de les primeres varietats antig...
Pinya-llegats
11.04.2019
La Coordinadora Catalana de Fundacions va convidar AMPANS a presentar la campanya de Llegats Solidaris que ha posat en marxa per explicar com l'enti...

ampans

Hem fet créixer una llar per a persones amb discapacitat intel·lectual al costat d’una vinya: la Llar - residència Urpina, d’AMPANS, a Sant Salvador de Guardiola (Bages). Un projecte harmoniós amb la natura que dóna oportunitats d’inserció laboral i de reconeixement social. Fruit de l’esforç de moltes mans que durant l’any cuiden la vinya, neixen aquests vins, els vins solidaris de la D.O. Pla de Bages, una explosió de colors, aromes i sabors que us convidem a descobrir...

ELS TROBARÀS A:

Garden d'Ampans

Canonge Restaurant

Botiga online

Vins Alsina

Gotim

La Vineria

Setè Cel

Vins Tomasa

 

DISTRIBUÏDORS:

Vicalis (Barcelona)

Celler del Cava (Terrassa)

Poblaliment (Lleida)

Vins i Licors Grau (Girona) 

 

ampans

 

ampans

vi 3 nits d’urpina - merlot 

VINIFICACIÓ:
Fermentació: controlada a 26ºC amb llevat seleccionat.
Maceració: 10 dies utilitzant pigéage i petits remuntats diaris.
Fermentació malolàlica: en inoxidable amb treball d’oxigen.

CRIANÇA:
Barriques d’1 a 3 anys:

· 70% roure francès
· 20% roure americà
· 10% roure centre - europeu

Torrat: Barreja de torrat lleuger mig i mig + per a potenciar la complexitat

sense tapar l’expressió del raïm
Temps de criança: 12 mesos en barrica i un any d’ampolla.

NOTA DE TAST
Vista: Color vermell picota, amb reflexes grana i vermellosos molt vius.
Nas: Domini dels aromes de fruita fresca, destacant les móres i cassis sobre un fons de confitura, cacau i matisos minerals. En evolució les notes balsàmiques apareixen donant frescor al conjunt.
Boca: En boca es un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.

ampans

vi u d’urpina - cabernet sauvignon 

VINIFICACIÓ
Fermentació: Raïm refrigerat a 4º. Desrapat i fermentat en barrica oberta
de 300 l.
Maceració: Pigéage manual tres cops al dia durant 12 dies. Descubat manual.
Fermentació malolàlica: En barrica de roure tancada.

CRIANÇA:
Barriques noves
· 100% roure francès de gra extrafí
Torrat: mig i mig ++
Temps de criança: 15 mesos en barrica

NOTA DE TAST
Vista: Color grana d’intensitat molt alta, cos profund i amb el ribet encara viu donada la seva concentració.
Nas: En aroma, inici d’expressió varietal alta, amb notes de cirera picota
fresca i fruita negra (pruna, aranyons,...). En evolució, persisteix la dominància de la fruita fresca, que junt amb les notes balsàmiques típiques de la zona, refresquen un conjunt de molta complexitat on apareixen de fons notes de cacau, fruita seca, envoltades d’una percepció mineral de pedra molla.
Boca: En boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies (cardamom).
El record en boca és llarg, sense fatiga en l’expressió fresca, envoltat
de lleugeres notes torrades i dolces de la barrica.

 

ampans

Whatsapp Ampansnewsletter

AgendaPremi Ivestigació

Suport TEAAbordatge TC

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.