• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Persones i famílies

Acompanyem les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, i també les seves famílies, mitjançant serveis i programes que ajuden a la seva autonomia personal i social, amb la intensitat i suports que necessiten en cada moment de la vida.

Escola i formació

Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret a un sistema d'educació inclusiu, així com a la formació al llarg de la vida, perquè puguin desenvolupar amb plenitud el seu potencial humà (talent, creativitat, aptituds...), tinguin una vida digne i participin de manera efectiva en la societat.

Escola CAT AItineraris CAT A   CNO CAT A

Treball

Les persones amb discapacitat tenen dret al treball, si ho desitgen i estan en condicions d'exercir-lo, i han de poder disposar dels suports necessaris per a defensar-lo i consolidar-lo.

Per aconseguir i mantenir el treball, reben el suport de professionals especialitzats, que ajuden en la preparació i formació, en la recerca de feina i en tot el procés d'inserció. Es tracta d'un acompanyament a la persona, però també a l'empresa i a l'entorn laboral, per tal que la inserció sigui un èxit.

Que les persones amb discapacitat intel·lectual treballin en un entorn laboral normalitzat és una prioritat, però quan la incorporació al món de l'empresa no és possible també ho poden fer en centres especials de treball (CET).

Treballambsuport CAT A   CET CAT A

Atenció diürna

En funció del grau d'autonomia personal, les persones que no accediran a la via laboral s'orientaran cap a serveis d'atenció diürna com ara Centre Ocupacional o Centre de dia, i en el cas de persones amb malaltia mental al Servei Prelaboral, des d'on rebran acompanyament i suports per reforçar les seves facultats i capacitats, en activitats i programes que fomentaran la seva inclusió social i comunitària.

CO CAT A-   CentreDia CAT A-   Prelab A CAT

Habitatge

La llar és l’espai més íntim de les persones, on ens podem expressar tal com som. Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret a viure de forma independent, amb els suports puntuals que els siguin necessaris. També poden compartir llar amb altres persones amb discapacitat, o poden viure en residències, depenent del grau de suport que requereixen en la vida diària.

Autonomia CAT A   InfantsAdolescents CAT A   Adultes CAT B   Residencies CAT A

Altres serveis

persones 7persones 9

AMPANS va promoure la creació d'una fundació tutelar. Podeu clicar sobre la imatge per obtenir-ne més informació:

TUTELA A

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.