• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

16.12.2016

AMPANS porta ara a Santa Margarida de Montbui, Anoia, el programa d’inserció per a joves que han abandonat els estudis i estan sense feina

Picture Device Independent Bitmap 3

Noves Oportunitats per a joves' és una iniciativa finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu amb l'objectiu que els joves retornin als estudis o trobin una sortida laboral

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i AMPANS han signat un conveni de col·laboració per fer arribar a aquest municipi un programa d'inserció destinat a joves. La signatura ha anat a càrrec de l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teodoro Romero, i del director general d'AMPANS, Toni Espinal.

Mitjançant l'acord de col·laboració, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha iniciat el programa Noves Oportunitats amb 18 joves d'entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen perquè puguin reincorporar-se al sistema educatiu o puguin trobar una sortida laboral.

AMPANS va constituir a finals del 2015 una UTE amb la Fundació Intermèdia per desplegar el programa a 5 comarques de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Anoia, Solsonès i Osona), on ja acompanya a prop de 300 joves.

El Programa ofereix actuacions integrades d'orientació, formació i acompanyament als joves i els ofereix itineraris per desenvolupar els seus projectes professionals i personals. Totes les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s'adapten a les necessitats de cada jove que entra en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyat i amb seguiment tutorial.

La iniciativa Noves Oportunitats pretén potenciar en els joves les seves inquietuds, motivacions i fem formació en competències base, transversals i professionalitzadores. A través d'accions d'apoderament del jove, accions de coaching i d'orientació, el jove defineix els seus objectius professionals i vitals, i es responsabilitza del seu propi procés.

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.