• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

01.10.2012

AMPANS i l’Associació suïssa FOVHAM han participat en un intercanvi d’estades entre persones usuàries

Un grup de 8 persones amb discapacitat intel·lectual de l’entitat suïssa FOVHAM, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, ha visitat aquests dies AMPANS. Al mateix temps, un grup de persones usuàries d’AMPANS, han estat acollides pels seus companys de Suïssa, a la localitat de Saxon.

Es tracta d’una col·laboració d’intercanvi que es manté entre les dues entitats des de fa 10 anys, i que pretén donar l’oportunitat a les persones que hi participen de conèixer altres realitats, de viure noves experiències, de viatjar i ampliar el seu cercle de relacions. Les persones que participen en l’experiència, s’intercanvien per uns dies el lloc d’origen i però també les activitats diàries que fan.

Les 8 persones d’AMPANS que han participat aquest any en l’intercanvi, són joves que treballen al Centre Especial de Treball d’AMPANS, amb un alt grau d’autonomia. Han viatjat acompanyades de dos monitors de l’entitat. Durant la seva estada han visitat llocs d’interès turístic com el llac Leman, i han conegut algunes de les principals activitats de l’entitat suïssa, com per exemple els forns de pa artesanals que gestionen.

Pel que fa als joves suïssos que han visitat AMPANS, s’han allotjat a les llars de Súria i han compartit les activitats diàries d’AMPANS. Durant la seva estada han visitat Manresa, les mines de sal, Montserrat, Sitges i Barcelona, entre d’altres.Demà és el darrer dia de l’estada dels dos grups que han participat en l’intercanvi i hauran de fer les maletes per tornar cap als seus respectius paísos d’origen, però ho faran carregats de vivències, records i nous amics. L’any que ve, seran dos altres grups els que tindran l’ocasió de participar en l’intercanvi entre les dues entitats, AMPANS i FOVHAM.

ampans

1 Comentaris

Orgullosa d'AMPANS

Isabel Nardi 01.10.2012

Orgullosa d'haver après d'AMPANS tot el que sé, d'haver treballat amb ells creixent dia a dia amb l'experiència que en vaig obtenir. Sens dubte, són la meva inspiració per al projecte que, si la vida em permet, en breu estaré portant a terme en aquest país tan meravellós que és Mèxic. Tant de bo algun dia l'intercanvi sigui entre usuaris Mexicans i Catalans! Moltes felicitats AMPANS!

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.