• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

27.06.2016

Amb el conveni signat amb el consell comarcal del Solsonès, AMPANS manté acords de col·laboració als 5 territoris on porta a terme el programa de Noves Oportunitats per a Joves: "Start. Formació i feina"

CONVENI CNO SOLSONA 3

Sara Alarcón, Presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, i Toni Espinal, Director general d'AMPANS

AMPANS, mitjançant l'UTE AMPANS Intermedia, i el Consell Comarcal del Solsonès, han signat un conveni de col·laboració per fer arribar un programa d'inserció juvenil en aquesta comarca. La signatura ha anat a càrrec del director general d'AMPANS, Toni Espinal, i de la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón.

El projecte que AMPANS porta ara fins al solsonès se centra en joves adolescents que han abandonat l'itinerari educatiu normal. Amb aquest conveni, AMPANS ha arribat a acords de col·laboració a les 5 comarques on desplega aquest porgrama d'atenció als joves, de formació i inserció, que porta a terme amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins el marc de la Garantia Juvenil, i que donarà servei a més de 270 joves de les comarques de Solsona, Bages, Berguedà, Osona i Anoia.

En col·laboració amb Itermedia, AMPANS va constituir a finals del 2015, una UTE (UTE AMPANS Intermedia) per portar aquest projecte, anomenat "Start, formació i feina" a diferents comarques de la Catalunya central. Tal i com explica Toni Espinal "el programa forma als joves en competències transversals i els facilita la seva inserció, ja sigui en el sistema educatiu o bé per aconseguir un treball".

Amb el conveni signat amb AMPANS, el Consell Comarcal dels Solsonès col·labora aportant les seves instal·lacions i coordinació per dur a terme el programa a Solsona i comarca.

Amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada o trobin una feina, aquest programa s'adreça a joves que han abandonat prematurament la seva etapa formativa.

El Programa ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament, i intermediació, i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, fins a 2 anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal.

A més, les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s'adapten a les necessitats dels joves, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i amb seguiment tutorial.

El programa que seguiran els joves que s'incorporen al projecte té una àmplia vessant innovadora en l'aspecte metodològic, i amb un gran valor afegit perquè reforça les seves competències socials, cíviques i emprenedores, així com un treball d' apoderament del jove a partir d' interessos motivacionals com l'esport, la cultura i les noves tecnologies.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.