• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

30.01.2015

AMPANS s'afegeix a la iniciativa Sumem pel Civisme impulsada per l'Ajuntament de Manresa

ampans

AMPANS s'afegeix a a iniciativa "Sumem pel Civisme" que té per objectiu fomentar els valors de convivència i coresponsabilitat ciutadana. Aquest projecte, que va començar l'any passat, suma adhesions de diverses entitats que aporten compromís i les seves capacitats  per assolir el repte comú de generar inèrcies actives i reflexives, basades en valors cívics, d'actituts responsables entre els ciutadans i així millorar la convivència entre les persones.

Aquestes entitats pertanyen a diferents camps com l'esportiu, cultural, mèdic, associacionisme veïnal, universitari, etc. Fet que es valora positivament ja que facilita que el foment dels valors cívics, impartits des de la pràctica de diferents activitats, abastin segments de població més amplis.

Emmarcada dins el Pla de Civisme i Convivència Ciutadana i seguint les premisses de la nova marca "Manresa, cor de Catalunya"Àuria Caus, regidora de Participació Ciutadana, Joventut i Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, junt amb Alba Cortina, directora de l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas d'AMPANS,  Miquel Rodríguez, gerent de la Fundació Universitària del Bages (FUB), i Pau Pintado, president del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), van presentar la finalitat i els diferents aspectes de la proposta "Sumem pel Civisme".

Àuria Caus va explicar que "Sumem pel Civisme" es tracta d'un "manifest de compromís amb els valors de la corresponsabilitat, solidaritat i voluntarietat. És la creació d'un espai de col·laboració ciutadana amb el civisme que posa en comú els objectius i fa visible la implicació de les organitzacions en els valors cívics". Caus va remarcar, especialment , "la importància que les entitats i organitzacions se sumin a iniciatives d'aquest tipus".

Per part d'AMPANS, Alba Cortina va felicitar l'Ajuntament per aquesta iniciativa "que fa que entre tots es pugui fer una ciutat més amigable i harmoniosa i sobretot més inclusiva, cosa que és fàcil de dir però molt difícil de portar a terme". Cortina va ressaltar que des d'AMPANS es fomenta l'actitud cívica a tots nivells, tant entre els treballadors, col·laboradors com els usuaris, ja que " són una fundació que lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat i és un fet que les ciutats respectuoses són més càlides i acollidores."

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.