• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

04.11.2014

Iberpotash renova el seu compromís amb AMPANS amb l'ampliació de la contractació de tasques mitjançant el CET de l'entitat

 

b2ap3_thumbnail_P1160227.JPG

ICL Iberia/Iberpotash ha renovat un any més el seu compromís amb la tasca que realitza AMPANS a la Catalunya Central (dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual) per mitjà d'una aportació econòmica i l'encàrrec de projectes i tasques específiques al seu Centre Especial de Treball (CET).

La Fundació AMPANS, amb seu a Santpedor (Santa Maria de Comabella) s'encarrega de la jardineria industrial a les instal·lacions des que es creà Iberpotash, l'any 1998, de manera que fa més de quinze anys de relació laboral. L'entitat també ha estat l'escollida per a desenvolupar projectes especials per a Iberpotash com és el cas de l'any del Centenari del descobriment de la potassa a Súria (2012). L'equip d'AMPANS va ser l'encarregat d'elaborar el vi commemoratiu dels cent anys del descobriment de la potassa, el vi KCENT, un merlot del 2010 amb segell DO Pla de Bages, produït a les vinyes d'Urpina d'AMPANS, a Sant Salvador de Guardiola, on l'entitat acull una de les seves llars. Un grup de persones ateses a la Fundació AMPANS va  dissenyar l'etiqueta del vi, en el marc d'un projecte creatiu i pedagògic sense precedents. Els autors de l'etiqueta van visitar les vinyes de la Finca Urpina, les instal·lacions d'Abadal i els exteriors de la mina de Cabanasses a Súria, i a continuació van plasmar artísticament la seva experiència en les obres que finalment van configurar l'etiquetat.

Pel conseller delegat d'Iberpotash, José Antonio Martínez Álamo " la nostra implicació amb el territori s'ha de mantenir perquè és d'aquest territori d'on som, on treballem i on hi ha la sal i la potassa, i per tant és lògic i necessari el compromís. Però poder mantenir al llarg de tants anys el nostre compromís amb una entitat amb les connotacions socials i solidàries d'Ampans és tot un orgull". Segons Martínez del Álamo "la relació indústria-societat és clara i del tot positiva". Per la seva banda, el director d'Ampans, Toni Espinal agraeix a ICL Iberia/Iberpotash "el seu compromís amb AMPANS per generar oportunitats i fomentar la inserció laboral entre les persones amb discapacitat".

Un altre dels projectes encarregats a l'entitat ha estat, també en el marc dels actes de Centenari, la restauració de tot l'entorn del Pou Salí, ubicat a l'entrada del municipi de Súria, on l'any 1912, René Macary i Emili Viader van descobrir la potassa com a fertilizant natural. L'espai va ser arranjat com a espai visitable amb mobiliari urbà, arbres i plantes i baranes de fusta, entre altres elements.
De cara al 2015, es preveu ampliar la col·laboració mitjançant la impremta d'Ampans amb l'edició de material divers com ara la revista corporativa de l'empresa, entre altres.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.