• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

19.09.2013

Una cadena humana envolta la conselleria de Benestar Social per protestar contra la retallada al Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar

Un grup de persones usuàries del Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar, acompanyats de professionals i familiars, han format una cadena humana davant la Conselleria de Benestar Social i Família per protestar per la retallada aplicada en aquesta prestació. La Generalitat ha reduït un 20% el pressupost del programa amb efectes retroactius des del mes de gener, fet que genera un problema financer per a les entitats sense ànim de lucre que el presten i que ja han pagat els sous dels professionals.
Fins ara, la subvenció que es rebia era de 626,35 euros/mensuals i, després de la tisorada, el mòdul queda fixat en 500 euros/mensuals, xifra que dificulta la continuïtat del programa. "Les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament són aquí per reclamar en primera persona que no volen tornar a casa i que volen tenir el seu propi projecte de vida, com qualsevol altre ciutadà" afegeix Cadenas.
El Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar és un pilar fonamental per a la plena inclusió a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament que volen viure de manera independent i autònoma. Les subvencions es destinen a pagar els sous corresponents als equips especialitzats que donen suport a les persones en àrees com la cura personal, vida a la llar, acompanyament en la resolució de tràmits i gestions administratives, organització i administració de l'economia personal i domèstica, del temps de lleure o suport entre les relacions socials, personals i familiars, entre altres.
A banda de la cadena humana, s'han entrat a registre les més de 250 cartes que han signat les persones que requereixen aquest servei, a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, on exposen què els permet fer el programa i com els ajuda en el seu dia a dia.
Actualment, 650 persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament reben aquest servei a Catalunya a través de 44 entitats sense ànim de lucre que pertanyen a Dincat, entre les quals AMPANS.

 b2ap3_thumbnail_Autonomia-llar.jpg

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.