• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

14.06.2019

Dues-centes persones d’una vuitantena d’empreses de la Catalunya central es van reunir a la Trobada AMPANS i EMPRESA, que va premiar la tasca de Regió 7, Rossignol i Teknia

trobada-ampans-empresa

La tecnologia al servei de les persones va centrar l'acte amb la ponència de Therese Jamaa, Directora general de GSMA per a la MWCapital, que va irradiar de positivisme l'auditori

AMPANS va celebrar ahir la desena edició de la Trobada AMPANS i EMPRESA, que va acollir unes 200 persones de diferents empreses, la majoria de les comarques de la Catalunya central. L'acte, que comptava amb el suport del programa Incorpora de "la Caixa" va començar amb una visita a les instal·lacions per presentar la nova nau de Serveis a la Indústria, al polígon Els Dolors de Manresa, on hi treballen unes 120 persones entre el manipulat i muntatge de peces i productes per a les empreses clients, i els serveis de Medi Ambient.


El director d'AMPANS, Toni Espinal, va fer un repàs de la tasca de l'entitat en la formació i acompanyament a la inserció a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d'exclusió, 850 persones l'any passat, i va posar en valor el compromís de les empreses que donen feina a AMPANS. En els darrers 5 anys AMPANS ha ajudat a trobar feina a un miler de persones "que treballen a les vostres empreses" va subratllar el director d'AMPANS.
Therese Jamaa, directora general de GSMA Mobile World Capital, va parlar d'empreses i tecnologia al servei de les persones i va explicar com el desenvolupament tecnològic ha de tenir present la inclusió i treballar per millorar la vida de les persones. Va demanar que siguin les entitats socials les que transmetin les seves necessitats perquè s'hi pugui avançar.

La Trobada AMPANS i EMPRESA reconeix, des del 2015, les empreses que aposten per les polítiques d'inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat. El director de Regió 7, Marc Marcè, va recollir el premi assegurant que "el diari ha de parlar de tots i que només així construirem una societat millor". El gerent de Rossignol, Enric Casas, va fer un repàs de la trajectòria de més de 30 anys de col·laboració amb AMPANS, i Àngel Pons i Isabel Redondo de Teknia, van explicar l'aposta decidida de l'empresa per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat, a qui incorporen en plantilla i els formen perquè puguin créixer professionalment. Redondo va fer una crida a les empreses a apostar per la inserció laboral de persones amb necessitats de suport.

La cloenda de l'acte va anar a càrrec del president d'AMPANS, Sebastià Catllà, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Josep M. Sala, i el secretari d'empresa i competitivitat del departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer. La trobada va culminar amb un piscolabis ofert pel Canonge i els vins i formatges, Urpina i Muntanyola, servit pels joves alumnes del centre de les Noves Oportunitats d'AMPANS, formats en hostaleria i restauració.

Podeu veure la galeria de fotos, aquí.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.