• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

11.06.2019

Prop de 400 treballadors participen a les Jornades que organitza AMPANS de forma anual

jornades

Amb el títol 'Cuidem-(nos)' l'entitat va fer un repàs al moment actual que viu, va presentar un nou projecte emblemàtic per a la ciutat, i va reconèixer la trajectòria dels professionals amb més de 25 anys dedicats a l'organització

AMPANS va reunir prop de 400 persones a les Jornades professionals anuals que es van celebrar divendres, 7 de juny, a les instal·lacions de Comabella (Santpedor). El director, Toni Espinal, va ser l'encarregat d'obrir la jornada fent un repàs dels projectes en curs i de futur, i posant l'accent a les dificultats que viuen les entitats de la discapacitat. Les jornades també van servir per presentar 'La Parada' als treballadors, el nou projecte residencial que AMPANS posarà en marxa el 2021, de la mà dels arquitectes del bufet olotí RCR.

Amb el títol 'Cuidem-(nos)', les jornades pretenien fer una reflexió de la importància de cuidar-se per a poder cuidar dels altres. Conduït pel comunicador Enric Bastardas, es va parlar d'Acompanyar, Motivació, Positivisme, Adaptabilitat, Naturalitat i Sentit de l'humor; les inicials de tots aquests conceptes formaven la paraula AMPANS, i sobre ells va pivotar el discurs de les Jornades. Acompanyar com a fonament de la missió d'AMPANS; motivar com a element necessari per avançar; positivisme per ser més constructius; adaptabilitat com a condició indispensable per donar resposta als canvis; naturalitat que es referia a la forma de reconnectar amb un mateix a partir del temps d'oci, els interessos o els hobbies. I finalment el sentit de l'humor i el somriure com a eines facilitadores, molt valuoses.

També en el decurs de les Jornades es va anunciar la posada en marxa del pla AMPANS Saludable, destinat a la cura dels professionals, i van dur a terme diversos tallers participatius relacionats amb cuidar-se.

Un dels moments més emotius de la trobada es va originar amb la presentació d'un vídeo sobre la història de Rogèlia Gasulla que durant prop de 25 anys va ser la cuinera d'AMPANS. L'entitat ha recollit en un vídeo el testimoni d'aquesta dona, que avui té 88 anys, i que va arribar a AMPANS el 1968 després de perdre el seu marit i els seus dos fills, de 7 i 10 anys, en un trist accident. Rogèlia, explica que va ser ella qui va trobar AMPANS perquè "aquella vida que m'havien tallat, la vaig poder recuperar" i afegeix, posant-la la mà al cor i amb un somriure al rostre que "AMPANS encara és meu". Durant l'entrevista, Rogèlia explica que va ser el director de la fàbrica tèxtil on treballava, Bertran i Serra, qui li va proposar d'anar de cuinera a les primeres colònies d'AMPANS, al mas de Cornet de Cerarols.

La història de superació de la Rogèlia i els valors que transmetia van impregnar una jornada durant la qual es va reconèixer, com ja és tradició, les persones que porten 25 anys treballant a la casa, i també hi va haver espai per a celebrar el 50 aniversari de la impremta i el 10 aniversari de la llar d'infants i adolescents El Turó. Les Jornades van cloure amb un sopar col•lectiu als jardins de Comabella.

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.