• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

13.11.2017

Diesa col·labora amb AMPANS per a la formació de joves en el sector de la restauració

ampans diesa

Els 17 participants del curs tenen entre 16 i 24 anys i formen part d'un programa impulsat per la UTE AMPANS-INTERMÈDIA finançat pel SOC i el Fons Social Europeu

Diesa Restauració i AMPANS col·laboren per a formar joves en el sector de la restauració. Diesa Restauració, fundada i dirigida per Diego Sánchez, que aplega més de 20 establiments, bars i restaurants ubicats a Manresa i Sant Fruitós de Bages i amb més de 30 anys d'Història, col.labora amb el programa de Noves Oportunitats de la Catalunya Central realitzant una formació a mida, enfocada a cobrir les necessitats formatives específiques de l'empresa.

La formació a la qual han assistit 17 joves, ha comptat amb 30 hores de teoria, impartida per un professional del sector a les instal.lacions centrals de Diesa a Sant Fruitós de Bages i 60 hores de coneixement de l'entorn productiu a nous dels establiments que Diesa té a Manresa.

Durant el procés de formació, en el qual els joves identifiquen i desenvolupen les seves competències, estan acompanyats pels tècnics del Centre de Noves Oportunitats d'AMPANS, que els tutoritzen i orienten per tal d'apoderar-los i segueixin així, el projecte professional i vital que ells mateixos han decidit.

La valoració ha estat del tot positiva, tant per la vessant dels aprenentatges adquirits com pel grau de satisfacció dels alumnes. Els joves han adquirit nous coneixements i competències tècniques que els apropen a aconseguir una feina en el sector de l'hostaleria.

Sobre Noves Oportunitats
El Programa Noves Oportunitats, gestionat per AMPANS en col•laboració amb la Fundació Intermèdia mitjançant una UTE, es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu. Ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament, i intermediació amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions, que busquen que els joves desenvolupin el seu projecte professional i personal, són personalitzades, s'adapten a les seves necessitats i tenen una visió integral de la persona.

AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermèdia, atén dins d'aquest programa més de 300 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l'objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.