• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual

05.06.2017

250 professionals participen a les 14es Jornades d'AMPANS. El futur dels serveis a les persones a debat

20170602MB JornadesFutur 080

Xavier Aragay, Carles Campuzano, Xavier Ferràs i Quim Sabrià, membres del Consell Assessor d'AMPANS, van parlar d''El futur que ens espera" en els camps de l'educació i la formació, i sociolaboral en general

L'auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor va acollir divendres passat les 14es Jornades d'AMPANS, que reuneixen els treballadors de l'entitat en una diada de formació i reconeixement. Unes 250 persones van assistir al Convent per seguir les xerrades i els reconeixements als treballadors més veterans.

Pere Rueda, fins ara responsable de Planificació d'AMPANS, va parlar de l'evolució i el futur en el camp de la discapacitat fent un repàs de l'atenció a les persones en els últims anys. Rueda va assegurar que "actitud i imaginació" són dues coses que no poden faltar en la transformació dels serveis a les persones.

Xavier Ferràs, degà de la facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, va ser l'encarregat de parlar del món en el futur, assegurant que la tecnologia ens porta per primera vegada un escenari d'economia d'abundància però amb disrupcions i mala distribució.

L'impulsor de la UOC i del projecte educatiu Horitzó 2020 i fins fa poc director general de la Fundació Jesuïtes Educació, Xavier Aragay, va parlar de la formació i l'educació del futur. Segons Aragay, la persona ha de tornar al centre de l'educació i cal transformar i canviar el model d'aprenentatge per una escola més inclusiva, creativa, de formació integral i que treballi totes les intel·ligències.

Quim Sabrià, emprenedor fundador d'Edpuzzle i un dels joves més influents a Europa el 2016, va ser l'encarregat de parlar del món laboral en el futur. Sabrià va assegurar que la feina del futur serà la que no podran fer robots ni màquines, aquella que requereixi creativitat, interpretació i adaptació. Les feines que sobreviuran, segons Sabrià, són les que tinguin a veure amb treballar la terra, els serveis mediambientals, l'atenció a les persones i les professions més creatives.

El diputat i president de la Comissió de la Discapacitat al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, va parlar de com serà la vida de les persones amb discapacitat. La formació i l'educació, segons Campuzano, són els reptes en el procés de transformació del treball i l'educació del futur. "El sector de la discapacitat ha de recuperar el pols polític perquè les oportunitats arribin a tothom", va assegurar Campuzano.

El director general d'AMPANS, Toni Espinal, va fer un repàs dels reptes de l'entitat per als propers dos anys i va felicitar tot l'equip pel Premi Factor Humà Mercè Sala. L'entitat va rebre el guardó aquest mes de maig com a iniciativa que té les persones com a prioritat i per ser coherent amb els valors de la Fundació Factor Humà: pragmatisme, innovació, visió global i humanitat.

Espinal va exposar que AMPANS atén de forma diària 900 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental del Bages. En total, l'últim any AMPANS ha acompanyat 2.189 persones i en el servei d'inserció n'ha atès més de 800, de les quals 221 s'han incorporat al món laboral amb un contracte de treball.

El president d'AMPANS, Sebastià Catllà, juntament amb el director, van fer entrega dels reconeixements als treballadors que aquest últim any s'han jubilat o que fa 25 anys que treballen a l'entitat. La Coral Escriny de Santpedor va ser l'encarregada de cloure l'acte amb la interpretació de tres peces. La jornada va posar punt i final amb un sopar i ball als Jardins de Comabella, on l'entitat té la seu central. 

ponents

D'esquerra a dreta, Xavier Ferràs, Xavier Aragay, Quim Sabrià i Carles Campuzano

 

Galeria de fotos de les Jornades, aquí.

Vídeo-resum de les Jornades, aquí.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de privacitat.