• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

10.05.2022

Ens sumem a la iniciativa Let's Clean Europe i recollim 100 quilos de deixalles

image00016.jpeg

180 persones de l'entitat han participat en la recollida massiva de deixalles.

Des d'AMPANS hem tornat a sumar-nos a la iniciativa Let's Clean Up Europe, una acció comuna i de diferents col·lectius de tota Europa que té com a objectiu conscienciar de la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a l'entorn. Aquesta iniciativa compta amb diferents activitats per sensibilitzar sobre la contaminació, entre les que trobem la recollida de deixalles abocades de forma incívica a espais naturals com parcs, boscos, platges o marges de rius.


Enguany, l'activitat emmarcada dins de l'European Clean Up Day ha tingut lloc del 4 al 6 de maig, dies en que diferents grups d'AMPANS s'han involucrat en la neteja de residus de diferents espais verds de Manresa, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i altres municipis de la zona. Per a aquesta edició, els diferents grups dels serveis d'AMPANS s'han repartit entre els dies 2 i 6 de maig per realitzar aquestes recollides de deixalles. Equipats amb guants, bosses i sacs de totes mides, 180 persones de la nostra entitat han recollit i classificat desenes de quilos de brossa al llarg dels dies.


Des de l'Escola, el Centre de Noves Oportunitats, els Centres Ocupacionals i les persones del Programa Singulars, s'ha netejat els espais de Cant Font i la Fàbrica dels Panyos, el marge del riu Cardener a l'alçada del Congost, així com diversos espais de Viladordis, el Suanya, el Gorg Blau, Torre Lluvià i els voltants de Comabella.


La feinada i la dedicació dels nostres participants al llarg d'aquests dies han resultat en un total de 99,15 quilos de deixalles, sobretot d'envasos i rebuig, però també de cartró, vidre, roba i ferralla. Varis participants han manifestat que han notat els espais més nets enguany, remarcant una notable millora de l'estat d'aquestes zones i del comportament de la gent a l'hora de respectar l'entorn. És gràcies a la implicació de cada cop més gent, que permet fer recollides a més zones i durant varis dies, la que ha fet possible recollir tants quilos de residus. Tots aquests residus es van seleccionar i classificar per tipus entre diferents sacs i es van dur a la deixalleria de Manresa per tal de facilitar el seu reciclatge i processament.


Junts, millorem el nostre entorn i treballem per conscienciar sobre la gestió responsable de residus i el respecte als espais col·lectius.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.