• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

19.11.2021

Creem NFT a partir d’il·lustracions del taller l’Art de Viure per fomentar el talent creatiu de persones amb diversitat intel·lectual

nft-np-ampans

Una creació de la primera col·lecció de NFT de la fundació AMPANS

Fa un parell d’anys vam posar en marxa un taller d’art com a activitat destacada del servei de Centre Ocupacional que atén a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i amb malaltia mental que, a través de l’art, exploren les seves capacitats artístiques, creatives, comunicatives i de relació amb l’entorn.

Al llarg d’aquests dos anys la projecció del taller, que no és un servei laboral sinó una activitat de caràcter ocupacional, ha crescut en tots els sentits, des del nombre de participants que volen explorar el seu talent a través de l’art, passant per la qualitat dels treballs artístics, alguns dels quals responen a encàrrecs que han fet institucions, empreses, projectes culturals, espectacles  o exposicions.

L’Art de Viure, que és el nom que des d'AMPANS vam donar al projecte, ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Recentment ha guanyat 6 dels 7 premis que atorga anualment la Fundació Setba i una de les seves creacions ha estat escollida per a il·lustrar una marca de xocolates. També ha creat il·lustracions per a les etiquetes de vi d’alguns cellers o ha fet la imatge de portada d’un certamen literari organitzat per l’Ajuntament de Manresa entre desenes d’altres projectes.

AMPANS confia en el camí de la creativitat i l’art en brut que és com s’anomena a l’art fomentat per a persones amb diversitat intel·lectual, com una eina molt potent d’expressió per comunicar projectes i fer visible situacions que sovint queden amagades. Ara fa un pas més aprofitant la constant evolució del món digital amb la creació de NFT (Non Fungible Tokens) i contribuir, a través d’aquesta nova tecnologia, a la divulgació del projecte d’art i de les persones que hi participen.

Per fer-ho, ha escollit una primera col·lecció d’il·lustracions basada en la reproducció de superherois, recreats amb els ulls d’una persona en situació de discapacitat intel·lectual. Superherois amb capacitats fora del comú, però alhora amb trets que els fan molt humans perquè “tothom portem un heroi dins”.  OpenSea és el Marketplace que ha escollit AMPANS pel llançament del primer token (https://opensea.io/AMPANS). L’entitat ha previst fer una publicació setmanal durant les primeres 5 setmanes per iniciar aquesta campanya.

nft-np-ampans-art-de-viure

 

Imatge d’arxiu del taller d’art de la fundació AMPANS: L’art de viure

Els NFT són actius digitals únics que no es poden modificar i que han despertat molt d’interès entre col·leccionistes del món digital. Funcionen a través de la tecnologia blockchain i tenen assignat un codi d’autenticitat que permet una traçabilitat segura. AMPANS publicarà les creacions de l’Art de Viure i les posarà a disposició dels col·leccionistes d’aquest tipus d’art. 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.