• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

21.10.2021

Setanta-una persones s’han format aquest any a AMPANS per dedicar-se professionalment a l’atenció a persones dependents per discapacitat o vellesa

formacio-professionals-sociosanitari

Aquest perfil professional ha tingut una alta demanda per l’impacte de la pandèmia en l’àmbit de l’atenció a la dependència i al voltant del 75%  de les persones formades, ja treballen al sector.

AMPANS està finalitzant el darrer dels 5 cursos que ha organitzat durant el present any de Certificat de Professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en Institucions socials. En total hauran superat amb èxit les formacions 71 persones que es volen dedicar professionalment al sector de l’atenció sociosanitària, i una part de les quals s’ha incorporat a l’equip de professionals d’AMPANS.

En total, aquest 2021 l’entitat ha realitzat cinc cursos  pertanyents a la convocatòria del SOC de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) Forma i Insereix i a l’Acord Marc d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials, que ofereixen a les persones treballadores, preferentment en situació d’atur i demandants d’ocupació, una formació adaptada a les necessitats d’aquest sector laboral. 

L’objectiu d’aquest programa és, a través d’una formació personalitzada, afavorir la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores.

Els alumnes de l’últim curs en marxa, catorze, estan finalitzant les 80 hores de pràctiques realitzades en diferents centres i institucions del món sociosanitari.

Els docents són majoritàriament professionals referents de l’àmbit a impartir de la plantilla d’AMPANS i docents externs, dels sectors sanitari, psicologia i psicopedagogia, i treball social, entre altres.  Els alumnes completen el seu aprenentatge al costat de professionals de diversos serveis d’entitats de l’àmbit de la dependència.

L’objectiu d’aquests cursos es basa en 4 àmbits competencials:  preparar i donar suport en les intervencions d'atenció a les persones i al seu entorn en l'àmbit institucional indicades per l'equip interdisciplinari; desenvolupar intervencions d'atenció física, sociosanitària i psicosocial.

A  través d’aquests cursos, els alumnes que assoleixen els objectius favorablement, surten preparats per desenvolupar les tasques relacionades amb l’atenció a persones dependents en institucions socials, i podran ocupar llocs de treball com a  cuidadors de persones dependents per situació de discapacitat o vellesa.

Aquest perfil professional ha tingut una alta demanda per l’impacte de la COVID-19 en l’àmbit de l’atenció a la dependència i al voltant del 75%  de les persones que han finalitzat la formació, ja treballen al sector.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.